Άφιξη
Αναχώρηση
Ενήλικες
Παιδιά

Περιοχή

Βιάννος - Portela Apartments

Βιάννος

Βιάννος, ένα χωριό στην ομώνυμη επαρχία του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, έδρα του Δήμου Βιάννου. Κατά την απογραφή του 2001 βρέθηκε να έχει 878 κατοίκους. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά που σχηματίζουν οι πρόποδες της Δίκτης, σε υψόμετρο 560 μ., με θέα προς τον ελαιώνα της επαρχίας Βιάννου. Είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας πόλης Βιάννου που ήταν ανεξάρτητη και αυτόνομη, και έκοβε δικά της νομίσματα που απεικόνιζαν κεφάλι γυναίκας από τη μία όψη και από την άλλη ένα λουλούδι. Τα σημαντικότερα προϊόντα είναι το λάδι, τα χαρούπια και τα γαλακτοκομικά. Το χωριό ανάμεσα στα άλλα έχει Κέντρο Υγείας, τράπεζες, ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο, ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια
Τσούτσουρας - Portela Apartments

Τσούτσουρας

Η παραλία του Τσούτσουρα απέχει λίγα χιλιόμετρα από το καστρί και 60 από το Ηράκλειο και βρίσκεται δυτικά από το Καστρί στα νότια του Νομού. Ο οικισμός του Τσούτσουρα είναι χτισμένος πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Ινάτου και ολόκληρη η περιοχή χαρακτηρίζεται από έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Μεγάλη σε έκταση η παραλία, αμμώδης και καθαρή. Υπάρχουν δέντρα για να ξεκουραστείτε κάτω από τη σκιά τους, καθώς και λίγες παραδοσιακές ταβέρνες και καφενεία. Κοντά στην παραλία του Τσούτσουρα, υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες παραλίες με εξίσου καθαρά νερά και όμορφη θέα στο Λιβυκό πέλαγος! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Μαριδάκι που αν και βρίσκετε κοντά στο Τσούτσουρα ο μόνος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι μέσο ενός δύσκολου χωματόδρομου διάρκειας περίπου μισής ώρας, ή να το προσεγγίσετε από την θάλασσα με κάποιο πλεούμενο .
Ίνι - Portela Apartments
Το Ίνι είναι οικισμός στην επαρχία Μονοφατσίου και φερώνυμο Δημοτικό διαμέρισμα στο Δήμο Αρκαλοχωρίου του νομού Ηρακλείου. Το 2001 είχε 370 κατοίκους, που ασχολούνται κυρίως με γεωργικά επαγγέλματα. Η απόστασή του από το Ηράκλειο είναι περίπου 44 χιλιόμετρα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού ονομάζεται "Ίνι-Μοναστηράκι". Κεντρικός ναός είναι ο Άγιος Γεώργιος. Μεταξύ άλλων, στο Ίνι υπάρχουν Δημοτικό Σχολείο και νηπιαγωγείο.
Ιεράπετρα - Portela Apartments
Ιεράπετρα
Η Ιεράπετρα, λεγόμενη και "Νύφη του Λυβικού" είναι η μαγαλύτερη πόλη του νομού Λασίθίου και είναι η μοναδική πόλη της ελλάδας που βρέχεται από το Λιβικό πέλαγος. Η πόλη έχει μεγάλη ιστορία από τη μινωική εποχή. Σήμερα μόνο ο Κουλές - το βενετσιάνικο φρούριο - και το οθωμανικό τζαμί θυμίζουν τις περασμένες εποχές. Εξαιρετικά αναπτυγμένη είναι η τουριστική υποδομή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Όμως τη φήμη της η Ιεράπετρα την εξασφαλίζει με την αστείρευτη παραγωγή, τυποποίηση και εξαγωγή νωπών κηπευτικών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Χιλιάδες τόνοι κηπευτικών διακινούνται μέσω του δημοπρατηρίου της Ιεράπετρας. Από την Ιεράπετρα μικρά καραβάκια οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές στο νησάκι της Χρυσής ή Γαϊδουρονήσι. Η διαδρομή από το νότιο οδικό είναι εξαιρετικά απολαυστική. Όμορφοι κολπίσκοι, καθαρές θάλασσες, εκπληκτική ακτογραμμή, απομονωμένοι ορμίσκοι, συνθέτουν ένα πανέμορφο τοπίο.
Κνωσός - Portela Apartments
Το µεγαλύτερο και λαµπρότερο κέντρο του Μινωικού Πολιτισµού, η Κνωσός, βρίσκεται 5 χλµ. νότια από το ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Στον χώρο, στην ανατολική πλευρά του λόφου, όπου βρίσκονται σήµερα τα ερείπια της µινωικής Κνωσού, έχουν βρεθεί ίχνη νεολιθικής εγκατάστασης που χρονολογούνται από το 6000 π.χ. Στο πολύπλοκο σύστηµα διαδροµών και στα δαιδαλώδη διαµερίσµατα πολλοί ερευνητές αναγνώρισαν τον αρχαίο “λαβύρινθο”. Μπορεί η έννοια του λαβύρινθου να είναι ένα µυθολογικό κατάλοιπο ενός µεγάλου πολιτισµού αυτό όµως δε σηµαίνει ότι δεν ανταποκρίνεται στην αρχιτεκτονική δοµή που ο σύγχρονος επισκέπτης αντικρίζει κατά την επίσκεψη του στην Κνωσό.
Φαιστός - Portela Apartments
Φαιστός
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη μινωική πόλη, οργανωμένη με ανάκτορο, συνοικίες, νεκροταφεία. Κατά τα μινωικά χρόνια ήταν κέντρο όλης της κεντρικής και νότιας Κρήτης και η επιρροή της έφτασε μέχρι τις πρώην επαρχίες Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου. Καλύπτει έκταση 18.000 τ.μ. μέσα στην οποία υπάρχει πλήθος ερειπίων από τις εποχές της νεολιθικής κατοίκησης του χώρου μέχρι τις διάφορες ανακτορικές περιόδους: του 1900 πΧ. όταν χτίστηκε το πρώτο ανάκτορο (το οποίο καταστράφηκε από σεισμό γύρω στο 1700 π.Χ.), το 1400 π.Χ. όταν χτίστηκε το 2ο ανάκτορο, πάνω στα ερείπια του πρώτου, το οποίο επίσης καταστράφηκε από σεισμό ή εισβολείς. Εδώ ανακαλύφθηκε ο περίφημος δίσκος της Φαιστού. Πρόκειται για ένα πήλινο δίσκο στις δυο πλευρές του οποίου υπάρχει εγχάρακτο κείμενο με 241 σύμβολα σε σπειροειδή διάταξη που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να διαβάσουν οι αρχαιολόγοι.
Γόρτυνα - Portela Apartments
Γόρτυνα
Στον εύφορο κάμπο της Μεσαράς αναπτύχθηκε μια άλλη ακόμα αξιόλογη και πολυάνθρωπη πόλη η Γόρτυνα. Αν και κατοικήθηκε για πρώτη φορά από το τέλος της νεολιθικής εποχής (3000 π.Χ.) τη μεγαλύτερη ακμή της την γνώρισε στους χρόνους της ρωμαϊκής κυριαρχίας. Η εχθρική στάση της Κνωσού απέναντι στους Ρωμαίους τους έκανε να στραφούν προς τη Γόρτυνα, που δεν πρόβαλε αντίσταση. Οι Ρωμαίοι την όρισαν πρωτεύουσα της Κρήτης και σε κάποια περίοδο και της Κυρηναϊκής. Την κόσμησαν μάλιστα με ναούς, θέατρα, αγάλματα, θέρμες και άλλα λαμπρά οικοδομήματα. Καταστράφηκε από τους Σαρακηνούς το 824 μ.Χ. και η έδρα του νησιού μεταφέρθηκε στο Χάνδακα. Τα σπουδαιότερα επισκέψιμα μνημεία είναι : Το ωδείο και η μεγάλη επιγραφή, το βόρειο θέατρο, η ακρόπολη, ο ναός του Αγίου Τίτου, το Πυθίο, το ιερό των αιγυπτιακών θεοτήτων, το Νυμφαίο, το Αμφιθέατρο, η Μεγάλη Πόρτα, ο Ιππόδρομος, το νεκροταφείο της πόλης, το παλαιοχριστιανικό τρίκογχο και οι τάφοι των Αγ. Δέκα.
Ο καιρός στην Κρήτη
HERAKLION WEATHER